2 bröd
Ingredienser:
25 gram jäst
2 tsk salt
1 tsk honung6 dl grahamsmjöl
7 dl rågsikt
3 dl grovt rågmjöl
6 dl vetemjöl1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Rör ut med lite av vattnet. Tillsätt honung, salt, solroskärnor och linfrön. Tillsätt resten av vätskan. Blanda i mjölet. Lägg degen i två smorda avlånga brödformar. Sätt in formarna i en kall ugn och sätt den på 100 °C. Låt stå i ca 40 minuter. Höj därefter temperaturen till 250 °C och grädda klart i ca 40 minuter till. På slutet behöver man lägga över lite folie på brödet så det inte blir bränt. Ta ut limporna ur formarna och linda in i en handduk tills de svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar