lördag 1 december 2012

JANSSONS FRESTELSE ´A LA KRISTINA

6 port

Ingredienser:
1 lök
1 kg potatis
125 gram ansjovis + spadet
3,5 dl vispgrädde
Salt
1,5 msk ströbröd
Lite smör
1,5 dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Mixa löken i en matberedare tills den är riven/väldigt finhackad. Skala potatisen och skär den i strimlor (jag tog pommes frites-skäret till matberedaren). Plocka ur ansjovisarna, spar spadet! Finhacka ansjovisen. Häll hälften av potatisen i formen. Strö över löken och ansjovisen. Häll över resten av potatisen. Häll över grädden och ansjovisspadet. Salta lätt. Strö över ströbrödet och hyvla sedan över lite smör. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Öppna och häll i mjölken i formen. Grädda ytterligare ca 15 minuter. Man kan behöva lägga över folie på slutet.

Vi åt Jansson med köttbullar och kokt ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar