torsdag 1 augusti 2013

ROSMARINBRÖD

 
3 st
 
Fördeg:
50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 dl durummjöl
4 d vetemjöl
 
Resterande deg:
5 dl vetemjöl
1 msk salt
2 msk olivolja
3 kvistar färsk rosmarin
 
Gör så här:
Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt mjölsorterna och blanda väl. Jäs i en timme under bakduk.
 
Tillsätt resterande ingredienser till fördegen och arbeta till en smidig deg. Dela degen i 3 delar och forma till limpor, de ska vara lite spetsiga i ändarna. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i en timme. Sätt ugnen på 200 grader.
 
Pensla vatten på brödet och strö över lite flingsalt och färsk rosmarin. Grädda i 20 minuter mitt i ugnen. Stänk in lite kallt vatten i ugnen så får brödet en knaprigare yta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar