Ingredienser:
100 gram smält smör (avsvalnat)
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg3 tsk stötta kardemummakärnor
2,5 dl filmjölk
Pärlsocker till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smält smör och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl. Rör ner i smeten. Blanda i resten av ingredienserna i bunken. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö över pärlsocker. Grädda längst ner i ugnen i ca 40 min.
Jag gjorde dock en mjölkfri variant som blev jättesaftig och god. Bytte ut smöret mot mjölkfritt margarin. Smorde formen med samma sak samt mannagryn istället för ströbröd. Filmjölken bytte jag ut mot 1,5 dl havre crème fraiche samt 1 dl sojamjölk.
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg3 tsk stötta kardemummakärnor
2,5 dl filmjölk
Pärlsocker till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smält smör och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl. Rör ner i smeten. Blanda i resten av ingredienserna i bunken. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö över pärlsocker. Grädda längst ner i ugnen i ca 40 min.
Jag gjorde dock en mjölkfri variant som blev jättesaftig och god. Bytte ut smöret mot mjölkfritt margarin. Smorde formen med samma sak samt mannagryn istället för ströbröd. Filmjölken bytte jag ut mot 1,5 dl havre crème fraiche samt 1 dl sojamjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar