150 gram smör
1 stor citron
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjölGör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna. Smörj en rund form medavtagbar kant. Skölj citronen. Riv citronskalet på ett rivjärn. Skär citronen mitt itu och pressa ur saften. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa ägg och strösocker pösigt med en elvisp. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen. Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet och blanda med elvispen på lägsta hastighet. Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker som dekoration. Personligen tycker jag kakan är godast kyld och som den är men kan även serveras med lite vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar