fredag 13 juli 2012

PASSIONFRUKTSKAKA MED LIMEGRÄDDE

Blondies med passionfrukt.

Ca 12 bitar

Kakan:
100 gram vit choklad
100 gram smör
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 ägg
2-3 passionsfrukter

Limegrädde:
3 dl vispgrädde
1,5 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime
färsk frukt (tex. persika, ananas, mango, jordgubbar)


Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka den vita chokladen och smält den ihop med smöret på låg värme. Rör ägg och socker pösigt och ha sedan i mjölet. Se till att det inte blir några klumpar. Rör i chokladsmöret och fruktköttet från passionsfrukterna. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 30x40 cm eller mindre, och grädda kakan i mitten av ugnen i 25 minuter. Vispa grädden tillsammans med florsocker, vanilj och limeskal. Skär upp kakan i bitar när den kallnat och servera med limegrädden och den färska frukten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar