Ingredienser:
200 gram hasselnötter
200 gram valnötter 200 gram torkade fikon
150 gram russin
75 gram torkade aprikoser
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl strösocker
3 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
Garnering:
100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
Gör så här:
Skär frukterna i bitar och lägg i en skål. Blanda ner nötter, mjöl, salt och bakpulvret i skålen tills mjölet fördelar sig väl. Vispa sedan ägg, vaniljsocker och strösocker pösigt. Vänd ner det i frukt- och nötblandningen. Olja och bröa in en form ca 20 x 30 mm. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
När kakan är färdiggräddad, ringla över smält vit och mörk choklad. Låt stelna. Skär upp ditt godiset i fyrkanter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar