torsdag 2 augusti 2012

SVARTVINBÄRSTÅRTA



Tårtbotten:
3 ägg
2,25 dl socker
4 msk kokt vatten
2,25 dl vetemjöl
1,5 msk potatismjöl
2,25 tsk bakpulver


Fyllning:
Svartvinbärssylt (recept finns under kategorin "Sylt")
Vaniljkräm (jag tog marsánkräm)
Vispad grädde

Dekoration:
Jordgubbar
Svarta vinbär
Vit choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader (jag körde varmluft). Smörj och bröa en rund bakform. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Koka upp vattnet. Tillsätt vattnet och rör sedan ner de torra ingredienserna. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna helt. Dela tårtbottnen i 3 delar.

Lägg på svartvinbärssylten på den understa bottnen, vaniljkräm på den andra och bred ut vispadgrädde högst upp och på sidorna av tårtan. Dekorera med jordgubbar och svarta vinbär. Hyvla sedan rikligt med vit choklad över tårtan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar