fredag 5 juli 2013

KLADDIG CHOKLAD OCH NOUGATTÅRTA


'
Tårta med kladdkaksbotten och nougatpannacotta.

Kladdkaka:
100 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt

Pannacotta:

4, 25 dl vispgrädde
150 gram nougat
0,5-1 tsk pulverkaffe
3 gelatinblad

1 st Dubbelnougat till dekorering

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Skär nougaten i bitar. Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden och lägg i nougaten och kaffet. Låt det smälta samman och lägg sedan i gelatinbladen (kram ur dem lite innan). Ställ pannacottan i kylen tills den tjocknar en aning. Rör emellanåt. Lägg upp kladdkakan på ett fat. Sätt ringen från springformen som ett skydd runt kakan, gärna med en plastfilm på insidan och slå över pannacottan. Låt stå i kylen minst 4 timmar, gärna över natten. Ta bort formen och plasten från tårtan. Dekorera med hyvlad dubbelnougat.


1 kommentar:

  1. Ska man verkligen lossa på springformen? Lade upp på ett fat och ringen runt om men pannacottan rann ut. Nu är jag usel på att baka men smaken var sååå god att jag vill prova igen. Hur länge har du pannacottan i kylen innan du häller över kakan? Min tjocknade något men blev osäker på hur mkt. Så det blev som det blev. Går det lika bra att låta kakan vara kvar i springformen och hälla över pannacottan? Hjääälp :)))

    SvaraRadera