söndag 17 november 2013

ÖRTBRÖD

1 stort bröd

Ingredienser:
25 gram jäst
3 dl fingervarmt vatten
1,5 tsk salt
3 msk olja (jag tog olivolja)
Ca 1 dl örter (jag använde timjan, oregano och rosmarin)
8 dl vetemjöl

Lite olja till pensling
Ev. örter och flingsalt att dekorera brödet med

Gör så här:
Smulan jästen i en bunke. Värm vattnet så det blir fingervarmt (37 grader). Häll vattnet över jästen och rör tills jästen löst sig. Blanda sen i salt, olja och örter. Blanda sist i mjölet. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Kavla ut brödet på en plåt med bakplåtspapper. Degen ska vara ca 1 cm tjock. Pensla på olja och strö ev. över salt och kryddor. Jäs under bakduk i 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i 10-12 minuter. Håll koll så inte brödet får för mycket färg, då lägger man över lite folie. Skär brödet i bitar när det är klart och svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar