tisdag 20 mars 2012

PIROGER MED KÖTTFÄRS OCH FETAOST



12 st

Pirogdeg:
0,5 paket jäst
25 gram smör
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
ca 6 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg till pensling

Fyllning:
150 gram köttfärs
150 gram spenat
150 gram fetaost
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad mynta (eller 2 msk färsk)
Salt och peppar

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Tillsätt salt, grahamsmjöl och vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg, tillsätt ev mer mjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter. Gör fyllningen: Stek köttfärsen. Salta, peppra och rör ner spenaten. Låt fyllningen svalna något. Smula ner fetaost och finhackad mynta. Dela degen i 12 bitar och kavla ut varje till en rund kaka. Lägg fyllning på mitten och tryck ihop kanterna. Låt pirogerna jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda dem i 10 minuter i 225 grader. Servera gärna med en sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar