torsdag 19 april 2012

AUBERGINEGRATÄNG MED FETAOST


4 port

Ingredienser:
1 stor eller 2 små auberginer
1 burk finkrossade/krossade tomater
150 gram fetaost
2-3 klyftor vitlök
Olivolja
Oregano
Salt
Peppar

Gör så här:
Skiva auberginen tjockt, skalet ska vara kvar. Lägg skivorna på en plåt. Salta båda sidorna och låt ligga ca en timme. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck lite lätt på skivorna med hushållspapper så att vätskan kramas ur. Olja en ugnsfast form och lägg ut auberginerna. Salta (jag tog flingsalt) och peppra. Ringla över olivolja. Baka i ugnen i ca 15 minuter tills auberginerna har blivit något mjuka och fått lite färg. Pressa över vitlöken jämt och krydda med oregano. Bred ut de krossade tomaterna över auberginen. Baka i ugnen på 175 grader tills de mjuknat helt och är mosiga, 45-60 minuter. Häll över lite vatten eller lägg över folie om det börjar se torrt ut. Smula över fetaosten och grädda ytterligare 5 minuter. Ringla över lite olivolja och peppra med nymalen peppar om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar