Ca 4 portioner
Ingredienser:
Ca 8 ark filodeg
150 gram fetaost
2 dl creme fraiche
1 msk färsk finhackad timjan (går bra med torkad också)
1 liten vitlöksklyfta
1 msk färsk finhackad timjan (går bra med torkad också)
1 liten vitlöksklyfta
2 ägg
Salt
Salt
Vitpeppar eller svartpeppar
Ca 10-15 gröna sparrisar
Ca 10-15 gröna sparrisar
Olivolja till pensling
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smula fetaosten i en bunke. Rör ihop fetaost, creme fraiche, timjan, pressad vitlök och ägg. Smaka av med
salt och peppar. Fukta en kökshandduk och lägg på första filodegsarket.
Pensla det med olivolja och lägg på nästa ark. Fortsätt proceduren tills
alla filodegsark ligger på. Flytta över arken till en oljad ugnsform. Lägg så att hälften av degen hamnar utanför formen. Häll på fyllningen och lägg på sparrisarna. Vik
över andra halvan som ett lock. Pensla ytan med olivolja. Grädda
pajen mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar