16 stora eller 32 mindre kakor
Ingredienser:
150 gram vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 gram jordnötssmör (kallt)
100 gram brun farin
100 gram strösocker
1 knivsudd salt
2 små ägg (jag tog 1,5 stora)
Nötter till garnering. Tex. paranötter, pinjenötter, pekannötter eller cashewnötter. (Jag tog cashewnötter och Never Stop)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt kallt jordnötssmör. Mixa till en slät blandning med matberedare eller elvisp. Tillsätt brun farin, socker och salt och blanda väl. Häll sedan i äggen och mixa tills degen håller ihop. Forma en rulle av degen. Dela den i två delar som vardera delas i åtta/sexton bitar beroende på hur stora kakor du vill ha. Rulla till kulor och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite. Dela nötterna på hälften och tryck ner lite i kakorna. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de är ljusbruna längs kanterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar