Tårta med botten av Oreo-kakor och sen vit chokladmousse uppepå. Lite som cheesecake fast utan cheese ;)
12-16 portioner
Ingredienser:
2 paket Oreo´s
125 gram smör
6 dl vispgrädde
4 äggulor
300 gram vit choklad
Skalet av en apelsin
Gör så här:
Finhacka/krossa kakorna i matberedare eller på annat sätt. Smält smöret och blanda ihop med kaksmulorna. Häll över i en springform med öppningsbar kant. Tryck ut massan i formen. Vispa grädden löst. Smält chokladen ovanför vattenbad. Låt svalna något. Häll över choklad och äggulor i grädden och rör till en jämn smet. Häll över på kakbottnen. Sätt folie över formen och sätt in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram ca 30 minuter för servering. Riv apelsinskal över tårtan och dekorera med en chokladkanin eller liknande.
fredag 6 april 2012
PÅSKTÅRTA
Etiketter:
Apelsin,
Choklad,
Dessert,
Oreos,
Vit choklad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar