söndag 2 september 2012

RADIOKAKA PÅ 2 OLIKA SÄTT

Klassisk radiokaka och omvänd radiokaka med vit choklad och chokladkakor. Dessa va dock inte riktigt i min smak men lägger upp receptet ändå efter önskemål :)

Klassisk radiokaka:
2 ägg
3 dl florsocker
50 gram
 mörk blockchoklad
150 gram ljus blockchoklad
150 gram kokosfett
Mariekex eller liknande


Gör så här:
Klä en avlång bakform med folie eller plastfolie. Smält kokosfett och blockchoklad i en skål över vattenbad. Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt. Blanda med chokladsmeten. Bred ett lager chokladsmet i botten på formen. Lägg ett lager kex ovanpå smeten. Varva sedan chokladsmet och kex. Första och sista lagret ska vara chokladsmet. Ställ i kylskåp minst 6 timmar. Skär i 1,5 cm tjocka skivor och servera.

Omvänd radiokaka:
2 ägg
3 dl florsocker
200 gram
vit choklad
150 gram kokosfett
Chokladkakor som tex. Oreos


Gör så här:
Dela kakorna och skrapa bort krämen emellan. Klä en avlång bakform med folie eller plastfolie. Smält kokosfett och vit choklad i en skål över vattenbad. Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt. Blanda med chokladsmeten. Bred ett lager chokladsmet i botten på formen. Lägg ett lager kakor ovanpå smeten. Varva sedan chokladsmet och kakor. Första och sista lagret ska vara chokladsmet. Ställ i kylskåp minst 6 timmar. Skär i 1,5 cm tjocka skivor och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar