torsdag 10 januari 2013

CHURROS















Ingredienser:
2,5 dl vatten
125 gram smör
1 krm salt
1 msk socker
2,5 dl vetemjöl
1 ägg
Olja att fritera i
Strösocker att rulla i

Gör så här:
Hetta upp vatten, smör salt och socker i en kastrull under omrörning. När det börjar koka så ta bort kastrullen fårn värmen. Vispa ner mjölet, lite i taget till en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten. Ta bort kastrulen från värmen och låt svlna i 5 minuter. Tillsätt ägget under omrörning tills degen blir blank och fin. Värm olja till 180 grader. Häll smeten i en spritspåse med ca 8 mm stjärntyll. Spritsa ner ca 6 cm långa "korvar" av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin gyllenbrun färg. Ta upp och låt rinna av något. Rulla i strösocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar