onsdag 13 juli 2016

MOUSSAKA

Ingredienser:

2-2,5 stora aubergine
Olivolja till stekning

500 gram köttfärs (jag tog nöt)
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
400 gram krossade tomater
3 msk tomatpuré
Salt
Svartpeppar

3,6 dl mjölk
2,5 msk vetemjöl
3 ägg
1,5 dl riven ost
2,5 krm kanel
1,5 krm muskot
Salt

Riven ost till toppen

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök. Tillsätt köttfärsen. Stek tills färsen är genomstekt. Tillsätt krossade tomater samt tomatpuré. Salta och peppra. Låt puttra på medelvärme i 5-10 min.

Ostsås: Vispa ut mjöl i mjölken i en kastrull. Koka på medelvärme under vispning i ca 5 minuter. Ta bort från plattan och vispa ner ägg. Tillsätt ost och kryddor.

Skär aubergine i skivor. Stek i olivolja tills de fått fin färg.

Varva aubergine, köttfärsröra och ostsås i en ugnssäker smord form. Avsluta med ostsås. Strö över lite riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.



        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar