torsdag 20 oktober 2011

CHOKLADRUTOR MED KOKOSTOSCA

 
Underbart god kaka! 
Chokladkaka
175 gram mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1.5 dl vetemjöl


Toscasmet:  
75 gram smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 gram kokosflingor


Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. 

Toscasmet:
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar