6-8 pers
Pajdeg:
100 gram smör
1 msk strösocker
3 dl mjöl1 äggula
Fyllning:
En burk päronhalvorKolakräm:
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker1 msk farinsocker
3/4 dl ljus sirap
1-2 tsk vaniljsocker
ca 62 gram smör
Gör så här:
Gör pajdegen i god tid och lägg den i kylen. Tag fram degen nån timme före gräddning. Tryck ut i pajform. Grädda på 200 grader i 15-20 minuter.
Låt päronhalvorna rinna av. Skär i skivor som får ligga på lite hushållspapper tills pajen ska fyllas.
Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom smöret i en kastrull. Rör om, koka på svag värme 20-30 min. Klicka ner smöret så det smälter. Låt krämen svalna. Fyll pajskalet med päron och häll sedan över kolakrämen. Serveras kall. Garnera med lite vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar