Va lite mycket jobb för att kunna äta tacos men de blev helt ok. Va nästan bättre dagen efter då jag förvarade de som blev över i en plastpåse med klämma.
12 bröd
Ingredienser:
5 dl mjöl
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
50 gram rumsvarmt smör
2 dl vatten (37 grader varmt)
Gör så här:
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke och klicka i smöret. Tillsätt vattnet och arbeta till en lös med smidig deg. Blanda ev. i mer mjöl. Låt degen vila i 20 minuter. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Rulla dom till bollar och kavla till tunna rundlar på ca 15 cm i diameter. rädda bröden i en torr stekpanna på medelhög värme. Vänd torillan när den börjat få färg på undersidan och grädda ytterligare någon minut. Linda in i en bakduk så de håller sig mjuka.
Jobbigt eller inte, dom ser fruktansvärt goda ut! :)
SvaraRadera