söndag 8 januari 2012

HALLONSAFT

Ca 1 liter saft

Ingredienser:
2 liter, ca 1 kg, färska hallon
3 dl vatten
500 g socker, ca 5,5 dl (per liter avrunnen saft från hallonen)

Gör så här:
Rensa hallonen. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Lägg ner hallonen och mosa ihop dom. Koka hallonen på medelvärme i ca 10 minuter, rör då och då. Skumma av vid behov. Sila av hallonsaften genom en silduk eller finmaskig sil. Tryck ut det mesta av saften från hallonkärnorna som blir kvar. Mät upp hallonsaften och häll tillbaks i en kastrull. Tillsätt 5,5 dl socker per liter saft. Värm hallonsaften så att sockret löser sig ca 5 minuter. Ta av från värmen och låt saften stå några minuter. Häll upp i rena saftflaskor och förslut direkt. Låt svalna helt och förvara svalt och mörkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar