lördag 26 maj 2012

GOD TORSKGRYTA


4 port

Ingredienser:
600 gram torskfilé
Salt och peppar
1 burk räkor i lag
1 liten purjolök
2 dl vispgrädde
Saften av 0,5 dl citron
0,5 dl fiskbuljongtärning
0,5 dl hackad dill
2 hårdkokta ägg

Gör så här:
Koka äggen. Skär torsken i bitar. Salta och peppra (jag tog vitpeppar). Häll av lagen från räkorna och låt dom rinna av. Strimla purjolöken och fräs den i lite smör i ca 2 minuter. Tillsätt grädde, citron och buljongtärningen. Koka 3 minuter. Tillsätt fisken och koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt dillen och hälften av räkorna. Hacka äggen. Toppa med hackat ägg och resten av räkorna. Servera med kokad potatis, gärna färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar