torsdag 7 juni 2012

BLONDIES


Brownies med vit choklad.

12 bitar.

Ingredienser:
100 gram smör i bitar
125 gram vit choklad i bitar + 100 gram grovhackad
3 ägg
200 gram socker
1 tsk vaniljsocker
175 gram vetemjöl special

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en fyrkantig form ca 25x25 cm. Klä botten med bakplåtspapper. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Ta av kastrullen från värmen och rör så de blir som en chokladsås. Blanda ägg och socker i en skål. Rör därefter i chokladblandningen och vaniljsocker, vänd i mjöl och sist den grovhackade chokladen. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna men lite mjuk i mitten. Låt svalna helt innan den skärs upp i 12 bitar. Jag dekorerade rutorna med lite blockchoklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar