måndag 4 juni 2012

MANGOCHEESECAKE


Fin och god cheesecake. Tyckte dock att det kunde varit lite mera mangosmak och möjligtvis lite mindre botten. Man får testa sig fram :)

Botten:
170 gram (12 st) digestivekex
2 dl riven kokos
1 msk strösocker
100 gram tärnat smör
Cheesecake:
250 gram frusen mango
400 gram philadelphiaost
2 dl socker
1 lime (saften)
4 ägg
Mangogelé:
250 gram frusen mango
4 gelatinblad
3 msk socker
1 dl vatten

Gör så här:
Börja med att göra digestivebotten. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med avtagbar kant med bakplåtspapper. Mixa digestivekex, kokos, smör och 1 msk socker i en mixer tills det är finfördelat. Tryck ut massan i formen till en botten. Grädda 12 minuter mitt i ugnen. Ta ut formen och sänk ugnsvärmen till 160 grader.

Mixa mangon i den rengjorda mixern till en slät puré. Tillsätt philadelphiaosten, sockret och saften från limen, mixa vidare till en slät smet. Låt mixern gå på låg intensitet och knäck i ett ägg i taget och kör vidare tills även äggen är väl blandade i smeten. Häll smeten i digestiveformen och grädda på den lägre ugnsvärmen i 1 timme och 15 minuter - 1,5 timme. Kakan kan se lite lös ut i mitten men stelnar sen när den svalnar.

Ta ut cheesecaken och låt den svalna helt innan du gör gelén. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Mixa mangon. Ta upp gelatinbladen och lös upp dem i det hett vattnen (jag värmde det i kastrull). Rör i sockret. Rör ihop gelatinlösningen med mangopurén. Häll geléblandningen över den kalla cheesecaken och ställ in cheesecaken i kylskåpet tills gelén stelnat, några timmar eller över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar