måndag 29 oktober 2012

OREO CUPCAKES




 12 st

Muffins:
130 gram vetemjöl
60  gram kakao
0.75 tsk bakpulver
0,25 tsk bikarbonat
0,25  tsk salt
1 tsk vaniljsocker
85 gram smör
200 gram ljust muscovadosocker
2 ägg
1,75 dl filmjölk
12 oreokakor

Marshmallowsfyllning:
115 gram smör
85 gram florsocker
0,75 tsk vaniljsocker
2,5 dl Marshmallows Fluff (köpt eller hemgjord)

Oreofrosting:
2,5 dl grädde
2 msk florsocker
0,25 tsk vaniljsocker
3 msk Oreo-kaksmulor


Gör så här:
Sätt ugnen på175 grader. Dela kakorna i två delar, den halvan med den vita fyllningen på läggs i botten på varje muffinsform, den vita fyllningen skall ligga uppåt. De andra 12 kakhalvorna utan vit fyllning spars till frostingen. Blanda samman alla torra ingredienser förutom socker och vaniljsocker. Vispa smöret mjukt och krämigt, tillsätt muscovadosocker och vaniljsocker och blanda väl. Tillsätt sedan äggen ett i taget under fortsatt vispning. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med filmjölken och se till att det blir ordentligt blandat utan att överarbeta smeten. Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills dom är klara. Låt dom kallna på bakgaller under bakduk.

Blanda samman alla ingredienser till marshmallowfyllningen. Fyll dina cupcakes med lite fyllning genom att spritsa ner lite i muffinsen.

Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Mixa kaksmulorna i en mixer och vänd ner dom i grädden. Spritsa på cupcaken och garnera gärna med en minioreokaka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar