torsdag 1 november 2012

PUNSCHRULLAR

Ca 15 st

Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3,5-4 dl sockerkakssmulor
Ca 0,5 tsk arraksessens
Ca 300 gram grön marsipan
75 gram blockchoklad (jag tog hälften ljus och hälften mörk)
Gör så här:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst i matberedare. Häll i sockerkakan i bitar. Blanda väl. Droppa i arrak efter smak. Ställ degen kallt att vila i ca 1 timme.
Kavla ut marsipanen tunnt. Dela degen i ca 15 lika stora bitar. Forma ca 5 cm långa rullar. Klä rullarna med en bit grön marsipan. Se till så att marsipanen täcker. Smält chokladen i vattenbad och doppa ändarna på rullarna i den. Lägg kakorna kallt att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar