lördag 24 november 2012

PEPPARKAKSBISCOTTI


Går lika bra att göra utan chokladen och tranbären.

Ca 25-30 st

Ingredienser:
1,75 dl socker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 msk kanel
0,5 msk mald ingefära
0,5 tsk malda nejlikor
200 gram vit choklad
1 dl torkade tranbär

Gör så här:
Sätt ungen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 2 delar och forma till långa smala limpor på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dom något. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut dem och låt svalna i 10 minuter. Skär de sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar. Lägg tillbaka på plåten med ena snittytan nedåt och låt torka i ugnen i ca 20 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar