söndag 1 september 2013

CITRONMAZARINKAKA


Skal:
2,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 gram smör (kallt)
1 äggula

Mandelfyllning:
200 gram mandelmassa
100 gram smör (rumsvarmt)
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 krm bakpulver

Citronfyllning:
3 ägg
2 dl strösocker

0,5 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron

0,75 dl citronsaft

Gör så här:
Hacka samman mjöl, socker, smör och äggula till en smidig deg. Klä en rund form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar botten med degen. Ställ i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.


Riv mandelmassan grovt. Blanda den med smöret till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör massan slät mellan varje. Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner det i smeten. Bre ut fyllningen jämnt i pajskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 23–25 min.

Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft och rör allt till en slät smet.
Ta ut kakan ur ugnen. Häll på citronfyllningen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 15 min. Fyllningen ska då nätt och jämnt ha stannat. Låt kakan svalna i formen. Förvara i kylskåp. Godast att äta dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar