måndag 16 september 2013

PÄRONKAKA


Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl naturell yoghurt
75 gram smält smör
1 tsk kardemumma (mortlad)
4 dl vetemjöl
1 stort moget päron

Garnering:
Ca 50 gram nougat
Ca 50 gram vit choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt bakpulver, yoghurt, smör, kardemumma och mjöl. Blanda ihop allt snabbt med en slev. Rör inte för länge för då kan kakan bli seg. Skala och riv sedan päronet grovt på ett rivjärn. Blanda ner päronet i smeten och häll i sockerkaksformen. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Känn med sticka när det är klart. Smält nougat och vit choklad och ringla över kakan när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar