söndag 29 september 2013

TOSCARUTOR


Ca 24 st

Mördeg:
150 gram smör
3,5 dl vetemjöl
0,75 dl socker
1 krm salt
2 äggulor

Toscasmet:
100 gram smör
1,5 dl socker
2 msk mjöl
2 msk mjölk/grädde
2 dl mandelspån

Dekoration:
100 gram choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker, mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt smör och äggulor. Mixa/knåda snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på ett bakplåtspaper. Grädda längst ner i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna.

Blanda smör, socker, mjöl, mandelspån och mjölk/grädde i en kastrull. Blanda och koka upp smeten. Bred ut över mördegen. Grädda allt mitt i ugnen i ca 10 minuter. Skär i bitar. Låt svalna helt.

Smält chokladen och ringla över kakan. Ställ in i kylen. Skär i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar