måndag 4 juni 2012

DURUMBRÖD

Saftigt och rustikt bröd.

2 stora bröd

Ingredienser:
50 gram jäst
7 dl vatten
400 gram durumvetemjöl
600 gram vetemjöl
2 msk olivolja
2 tsk salt

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 25 grader. Häll vattnet över jästen och rör lite tills den löst sig. Tillsätt salt och olja och sen mjölet, men spar lite vetemjöl till utbaket senare. Arbeta degen i maskin i några minuter tills den är smidig och blank. Låt degen jäsa under kökshandduk i ca 30 minuter. Forma två avlånga bröd av degen och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Jäs på nytt under kökshandduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 220 grader. Pensla brödet med lite vatten för en hårdare skorpa. Grädda brödet i 25-30 minuter. Jag la över folie på slutet för att inte få för mycket färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar