tisdag 12 juni 2012

KARIN´S CHOKOMUFFINS

Kladdkakemuffins som äts lite frysta. Otroligt goda med glasyren på.

Ca 16-20 st

Muffins:
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl mjöl
100 gram smör
Glasyr:
100 gram smör
4 msk strösocker
2 tsk mjöl
2 dl gräddmjölk
3 tsk kakao

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, salt och kakao. Smält smöret. Rör i smör och mjöl i smeten. Häll smeten i aluminiumformar/muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i  15-20 minuter. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Sjud tills det tjocknar. Muffinsen har sjunkit ihop lite när de tagits ut ur ugnen, häll på ca 1 msk med glasyr på varje muffins. Ställ i kylskåpet för att svalna. Frys dom sedan. Ta fram muffins samtidigt som ni gör kaffe till fikat. Ska ätas lite frysta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar