torsdag 21 juni 2012

JORDNÖTSBROWNIES

 
Ingredienser:
150 gram mjölkchoklad
125 gram smör
1 dl jordnötssmör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 msk kakao
50 gram hackad choklad
100 gram salta jordnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en form ca 20 x 30 cm. Täck med bakplåtspapper. Smält chokladen över vattenbad. Vispa äggen i en skål. Vispa fluffigt. Rör ihop rumsvarmt tärnat smör, jordnöttsmör med socker och vaniljsocker med visp. Vispa ner lite i taget av de uppvispade äggen och den smälta chokladen. Sikta över mjöl och kakao och rör om ner detta med en slev. Rör ner den hackade mörka chokladen och jordnötterna (behöver inte hackas). Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Sedan ska den stelna i kylskåpet innan den skärs i bitar och serveras. Den ska gärna stå kallt över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar