Ingredienser:
4 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1,5 dl socker
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
1,5 dl kallt kaffe
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen. Blanda grädde och socker i en kastrull. Skär upp vaniljstången, skrapa ut fröna och tillsätt stång och frön i kastrullen (eller vaniljsocker). Låt sjuda upp under omrörning. Ta ur vaniljstången. Dela upp smeten i två skålar. Vispa ner 2,5 gelatinblad och kaffe i den ena. Vispa ner 1,5 gelatinblad i den ljusa smeten. Häll den kaffefärgade i 4 eller 6 portionsformar eller glas. Ställ kallt tills det stelnat, ca 2 timmar. Låt den ljusa stå i rumstemperatur så länge. Ta ut formarna och häll i resten av pannacottan. Låt stelna i kylen. Dekorera med lite riven choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar