lördag 16 juni 2012

MOROTSPANINI


12 st

Ingredienser:
50 gram jäst
1 dl fingervarmt vatten
6 dl filmjölk
2 msk olivolja
0,5 msk havssalt
1 msk kummin (hela)
2 dl riven morot
5 dl grahamsmjöl
11 dl vetemjöl special

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet så jäsen löser sig. Värm filmjölk och olja i en kastrull till 37 grader och häll över jästvattnet. Tillsätt salt, kummin och morot. Blanda sedan i mjölet och arbeta degen i assistenten i ca 5 minuter. Jäs övertäckt i 45 min. Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda in lite mer mjöl om det behövs. Dela degen i 3 delar. Rulla varje del till "en rulle" och dela i 4 bitar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och jäs övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar