Går även att byta ut grahamsmjölet och linfrön till vanligt vetemjöl ifall man vill ha ett helt vitt bröd.
24 bitar
Ingredienser:
50 gram jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
0,5 dl olivolja
1,5 msk strösocker
4 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
1 dl krossat linfrö
Garnering:
1 ägg
frön av olika slag
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Häll på resten av vattnet. Blanda i olja, salt och socker. Blanda i mjöl och linfrö. Jäs övertäckt i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen smidig och dela i två lika stora bitar. Dela varje bit i 12 delar. Rulla till bullar och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Jäs övertäckt i 40 minuter. Pensla försiktigt på ägg på bullarna och ha på fröna. Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar