tisdag 21 augusti 2012

SCHWEITZERNÖTSKAKA

 
Kaka:
2 st ägg
3 dl socker
100 gram mald sötmandel
1,25 dl vetemjöl
100 gram smält smör
Topping:
200 gram schweizernötschoklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken. Se till att smeten är jämn. Häll allt samman i en smord rund kakform med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt den svalna något. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen. Gott att servera med lite vispad grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar