tisdag 14 augusti 2012

PLOMMONSYLT

 
Ca 1,5 burk

Ingredienser:
1 liter plommon
375 gram strösocker
1,25 dl socker

Gör så här:
Skölj plommonen. Koka upp en stor kastrull med hälften vatten. Skåra plommonen med ett kryss i botten och skålla dem - sänk ner dem i det kokande vattnet några i taget. Ta upp och lägg åt sidan efterhand. Låt svalna något så kan du dra av skalet. Dela dem och ta ut kärnorna. Spara ev. några kärnor. Dessa kan du krossa fint och tillsätta till plommonsylten så ger de lite extra smak. Koka ihop socker och vatten i en stor kastrull under omrörning i ca 5 minuter till en simmig sockerlag. Sänk till medelvärme och tillsätt plommonen. Värm sakta och koka på låg värme i 15 minuter. Rör då och då. Skumma av vid behov. Häll upp sylten på väl rengjorda glasburkar och sätt på lock direkt. Förvara sylten svalt. Öppnad burk förvaras i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar