Ingredienser:
1 st blomkålshuvud
Ca 200 gram broccoli (jag tog fryst)
Bechamelsås:
3 msk smör
3 msk mjöl
7 dl mjölk
3 st nävar riven ost
Salt
Svartpeppar
Muskotnöt
1 tsk socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Förkoka blomkålen och broccolin lite snabbt i lättsaltat vatten, men max 5 minuter. Vispa under tiden ihop såsen: Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet. När mjöl och smör blivit slätt, vispa ner mjölken pö om pö så det inte blir några klumpar i såsen. Smaka sedan av med kryddorna och låt det hela puttra ett litet tag. Ta av kastrullen från plattan och rör ner osten. Lägg grönsakerna i en smord ugnsfast form. Häll över såsen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med skinka eller stekt falukorv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar