onsdag 24 oktober 2012

KANELBULLEKAKA


Ingredienser:
100 gram smör
3 st ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2,5 dl gräddfil


1 dl strösocker

3 msk kanel

Lite smör
Pärlsocker om man vill

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna helt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta sedan i. Rör sist i gräddfil och
det avsvalnade smöret. Blanda ihop sockret och kanelen. Smörj och bröa en sockerkaksform, slå i hälften av smeten, strö över hälften av socker och kanelblandningen och häll på resterande smet. Häll över resten av socker/kanel samt hyvla lite smör på. Man kan lägga på pärlsocker om man vill. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar