Muffins:
4,8 dl mjöl
1 msk
bakpulver
0,5 tsk
bikarbonat
0,5 tsk
salt
1 tsk
kanel
2 stora
ägg
2,4 dl vaniljyoughurt
1,5 dl farinsocker
4 msk matolja
3 tsk
vaniljsocker
Topping:
60 gram smält
smör
0,75 dl
finkornigt strösocker
1 tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 200
grader. Sätt muffinsformar i en
muffinplåt. Vispa mjöl, bakpulver,
bikarbonat, salt och kanel i en skål. Vispa i en annan skål
ägg, youghurt, farinsocker, olja och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen i
äggblandningen och rör om försiktigt så att alla ingredienser bara
blandas. Rör inte för mycket,
smeten blir inte helt slät och det ska vara så. Fyll muffinsformarna till
2/3. Grädda i mitten av ugnen
ca 15 minuter. Känn med en sticka, den
ska vara torr.
Smält smöret till
toppingen. Blanda socker och kanel
i skål. Doppa ovansidan av de varma
muffinsarna i smöret och sedan i socker och kanelblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar