100 gram mörk choklad
100 gram ljus block choklad
100 gram smör
3,5 dl strösocker
4 ägg
1,75 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Ca 280 gram minimarshmallows
110 gram mjölkchoklad
110 gram ljus blockchoklad
100 gram smör
7 dl Rice krispies
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slicke-pott. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut kakan och sprid ut minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna.
Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över den kalla kakan. Låt kakan stå i kylskåpet i några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar