fredag 26 oktober 2012

KLASSISK MOROTSKAKA


Kakan:
200 gram rivna morötter (ca 3 morötter)
0,75 dl hasselnötter
2 ägg
2 dl strösocker eller råsocker
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl matolja

Glasyr:
200 gram philadelphiaost
2 dl florsocker
2 tsk pressad citron
Rivet skal av 0,5 citron

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka. Riv morötterna i matberedaren. Häll i nötterna. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat. Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp. Häll ner oljan i smeten. Ta fram en bunke och blanda kanel, ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan. Rör till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad form, ca 1,5 liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min. Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett fat och svalna.

Blanda philadelphiaost och florsocker samt citronsaft. Bred glasyren över morotskakan.
Servera! Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar