fredag 9 mars 2012

DINKELBULLAR

Mycket goda bröd som påminner lite om baguette.

24 st

Ingredienser:
50 gram jäst
1 liter vatten
2 tsk socker
1,5 msk salt
700 gram dinkelsikt
800 gram vetemjöl

Gör så här:
Smula jästen fint i en bunke. Häll i vattnet så jästen löser sig. Blanda i socker och salt. Häll sedan i bägge mjölsorterna. Jäs övertäckt i 1-2 timmar. Häll upp degen på mjölat bakbord. Dela i 24 bitar, typ fyrkanter. Lägg på bakplåtspappersklätt ugnsgaller och jäs i 30-40 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 275 grader. Sätt i gallret i mitten av ugnen och spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen. Stäng snabbt ugnsluckan. Grädda i 8 minuter. Ta ut och låt brödet svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar