måndag 16 april 2012

BULLAR MED HALLONSYLT


36 st

Ingredienser:
8 dl vetemjöl
250 gram rumsvarmt smör
25 gram jäst
1,5 dl mjölk
1 dl vatten
2 msk strösocker

Fyllning:
Ca 2 dl hallonsylt

Garnering:
1 ägg
Lite florsocker

Gör så här:
Häll mjölet i en bunke och finfördela de mjuka smöret där i. Rör ut jästen i den kalla mjölken och vattnet. Tillsätt socker och hälften av mjölet. Blanda. Arbeta med lätt hand ner resten av mjölet till en smidig deg och knåda den i några minuter. Dela degen i 4 delar och kavla ut en del i taget till en tunn kaka. Sporra ut varje kaka i 9 fyrkantiga bitar. Lägg en klick hallonsylt på varje fyrkant. Vik över flikarna mot mitten och tryck till ordentligt så att de håller samman. Lägg knyterna i pappersformar på en plåt. Låt dom jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ett lätt uppvispar ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Pudra med florsocker när de kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar