måndag 23 april 2012

FILODEGSPAJ MED SPARRIS


Ca 4 portioner

Ingredienser:
Ca 8 ark filodeg
150 gram fetaost
2 dl creme fraiche
1 msk färsk finhackad timjan (går bra med torkad också)
1 liten vitlöksklyfta
2 ägg
Salt
Vitpeppar eller svartpeppar
Ca 10-15 gröna sparrisar
Olivolja till pensling

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smula fetaosten i en bunke. Rör ihop fetaost, creme fraiche, timjan, pressad vitlök och ägg. Smaka av med salt och peppar. Fukta en kökshandduk och lägg på första filodegsarket. Pensla det med olivolja och lägg på nästa ark. Fortsätt proceduren tills alla filodegsark ligger på. Flytta över arken till en oljad ugnsform. Lägg så att hälften av degen hamnar utanför formen. Häll på fyllningen och lägg på sparrisarna. Vik över andra halvan som ett lock. Pensla ytan med olivolja. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar