söndag 22 april 2012

SPENATBULLAR


Ca 30 st

Ingredienser:
1 paket jäst
1 liter vatten (37 grader)
1 tsk salt
1 dl olivolja
375 g hackad spenat
Ca 2 1/2 liter vetemjöl (jag fick ha i mer mjöl då degen blev väldigt lös)

Gör så här:
Smula jäst i en degbunke. Rör den slät med vatten, salt och olja. Tillsätt spenat och nästan allt mjöl, lite i taget. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i bunke under bakduk ca 40 minuter. Dela degen i 30 lika stora delar. Forma dem till runda bullar och lägg dem på en bakpapersklädd plåt. Platta till bullarna så de blir cirka fyra centimeter tjocka. Sätt ugnen på 200 grader. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda dem i cirka 15 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar