måndag 2 juli 2012

AMBROSIAKAKA


Kakan:
125 gram smör
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Glasyr:
3 dl florsocker
2-3 msk nypressad saft från en citron eller apelsin
Ca 4 msk syltade apelsinskal

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med borttagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och smöret. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Själp upp kakan efter en stund och låt den svalna. Blanda florsocker och citrussaft. Bred ut glasyren över hela kakan. Strö på apelsinskalen. Jag förvarar oftast kakan i kylskåp med folie runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar