Browniebotten:
200 gram choklad (jag tog 100 gram mörk och 100 gram ljus)
200 gram smör
250 gram florsocker
3 stora ägg
110 gram vetemjöl
Cheesecake:
400 gram philadelphiaost
150 gram florsocker
100 gram vit choklad
1 tsk vaniljsocker
2 stora ägg
Hallongrädde:
3 dl vispgrädde
75 gram florsocker
160 gram färska eller frysta hallon
Dekoration:
Färska hallon
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader.
Browniebotten:
Bryt chokladen i bitar och lägg i en värmetålig skål och sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta. Lägg smör och socker i en skål. Blanda med elvispen. Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl och skrapa ner oblandade ingredienser från sidan av skålen med en slickepott. Tillsätt mjölet lite i tagen och blanda väl efter varje tillsats. Rör smeten jämn. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda väl. Häll i en 30 cm x 23 cm x 5 cm djup bakplåt, klädd med bakplåtspapper och släta över med en slickepott.
Cheesecake:
Smält den vita chokladen på samma sätt som den andra chokladen. Blanda philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker imed elvisp och blanda tills massan är slät och tjock. Tillsätt 1 ägg i taget under omkörning. Skrapa ner oblandade ingredienser från sidan av skålen med en slickepott. Blandningen bör vara mycket smidig och krämig. Tillsätt den smälta vita chokladen och blanda väl. Skeda ut cheesecaken över browniebottnen och släta till med en slickepott.
Grädda i ca 35 minuter tills kanterna fått lite färg. Kakan kan se väldigt dallrig ut men stelnar sen. Låt svalna helt och ställ därefter i kylskåp i minst 3 timmar.
Hallongrädde:
Häll grädde, florsocker och tinade hallon i en skål och vispa fast, men inte hård. Bred ut grädden på cheesecaken.
Skär cheesecaken i 12 fyrkanter. Dekorera med färska hallon och riv lite mörk choklad över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar